Tarinani

Jo nuorena tyttönä törmäsin työelämän koviin paineisiin ja ainaiseen kiireeseen, jotka aiheuttivat kiristyksiä niin kehoon kuin mieleenkin. Työpäivän jälkeen oli usein päänsärkyä, niskat jumissa ja pää painava ylitsevuotavasta tietomäärästä. Rauhoittuminen ja rentoutuminen oli hankalaa ja olo tukala. Lähdin etsimään vastapainoksi jotain rentouttavaa ja elvyttävää. Sattumalta päädyin joogatunnille kaverini suosituksesta, ja se avasi minulle ihan uuden maailman. Koin, että joogatunti tuki terveyttäni ja jaksamistani monin tavoin, ja siitä tuli todella tärkeä asia elämässäni. Nyt olenkin ollut joogamatkallani jo lähes parikymmentä vuotta.

Vuosiin on mahtunut rankkojakin elämänvaiheita, kuten avioero, uupuminen ja läheisen kuolema, jolloin jaksaminen on ollut erityisen hatarassa ja mieli kuormittunut. Olen myös oppinut ymmärtämään mitä termi 'ruuhkavuodet' tarkoittaa. Ruuhkavuosina on paljon kaikkea ihanaa touhua, mutta sitä vaan on sen verran paljon, että meinaa jäädä sen kaiken alle.

Kaikissa vaiheissa rinnallani on kulkenut joogaharjoitus, joka on tarjonnut tauon erityisesti mielelle, mutta hoitanut myös kehoa. Se on auttanut rauhoittumaan ja rentoutumaan, kasvattanut kärsivällisyyttä, opettanut hyväksyntää ja armollisuutta itseä kohtaan sekä hiljentänyt ainaista ajatusten laukkaa. Vaikka urheilua ei ole aina mahtunut päiviin, niin jooga on pitänyt ruumiin joustavana ja syvät lihakset kunnossa. Joogapolku vei minut myös Suomen Joogaliiton jooganopettajakoulutukseen (SJL®), jonka syventävät opinnot sain valmiiksi kesällä 2021.

Nyt aika tuntuu kypsältä siihen, että haluan osaltani jakaa joogaa muille monenlaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Haluan, että jokaisella olisi mahdollisuus päästä sitä kokeilemaan ja testaamaan olisiko siitä apua.

Jooga on elämää varten.